14e januari - aporna anfaller

ja , då va en till dag slut & färden till bankok igen närmar sig med stormsteg tyvärr. tänkte som vanligt berätta om dagens händelser. madelene, martina och jag går till tågstationen och behövde inte vänta länge eftersom tåget va i någorlunda tid för en gångs skull. vi åker till prachaup khiri khan (stavninng?) , där det finns ett tempel på ett högt berg. det tänkte vi då bestiga , såg inte alls så jättehögt upp på nära håll. på detta berg finns det vilda apor, och på vägarna runt om. när vi kommer till trappans början är det säkert 20 apor bara där, fastnade för en liten bebis som hade punkarfrilla hur söt som helst! vi möter några amerikanare tror jag det va och martina som själv är som en pratade med dom. dom sa att dom bits inte men kan rivas om man har mat med sig, tur att vi inte hade det då. vi gick upp och som jag sa räknade vi trappstegen , va hela 412 stycken. vägen upp va inte så jättejobbig men när vi kom upp kände man sig inte heller så jättefräsch. just då var dte helt klart värt den biten upp , utsikten va helt fantastisk. vi såg två munkar utanför templet och dom sa att vi kunde gå in om vi ville , så det gjorde vi.
vägen ner var dock lite hemskare än vad man kan tro. vi kommer halvvägs när vi ser att det är en apa lite längre ner som ser skitsur ut. asså blicken va ond. jag tänkte inte så mycket på det men när vi skulle gå förbi den började den fräsa och visa tänderna åt oss. apan , som inte va mellanstor stog typ en halvmeter ifrån mig, inriktad på mig, kollade på mig och gick bara närmare och närmare. jag får såklart panik? har en aggresiv apa som tänker bita framför mig? när jag började skrika backade den för en sekund men gick snabbt längre fram. jag trodde seriöst att jag skulle dö , eller bli biten och fått rabies (om apor kan ha det?) så det är jag som tydligne är i anfallszonen , martina några trappsteg över mig som står helt still och madelene som står långt uppe och tar kort på en hund (!) det kändes som att en stor tiger stog framför mig eller nått , emn det va ju bara en apa, dom är ju söta? inte längre i mina ögon iallafall.
vi dåg ingen annan väg än att försiktigt gå uppåt igen och be om hjälp av munkarna, för apan vågade iallafall inte jag gå förbi. hela jag darrade men på nått sätt fick jag kraft att springa upp halva vägen upp igen. vi frågar munkarna om dom kan hjälpa oss och en av dom följer med oss ner. på nått sätt kände man sig tryggare med en munk med sig, även fast det ändå bara är en vanlig människa typ? men det coola va att bara genom att peka på dom med sitt paraply skingrade alla apor som va i vägen och flyttade på sig. men när vi gick förbi den arga apan va jag fortfarande rädd, munken sa att vi skulle gå tyst och lugnt och det gick hur bra som helst. vi kom ner iallafall , efter ett helt äventyr. när vi kom ner va det tre och en halv timma tills tåget gick hem igen så vi hade gott om tid att lugna oss igen och gå runt.
idag köpte jag ett långt linne/klänning , en lång t-shirt med trycket "save the future" och en till klänning.
när vi kom hem berättade vi om aporna och hela fadderittan men det är tydligen inte samma sak att vara med om det som att höra eftersom varken mamma , pappa eller någon annan jag berättat för verkar förstå hur hemskt det va ^ en sak är säker , jag går aldrig mer upp dit !
efter världens godaste lunch somnade jag , sen kollade vi på en film som jag förresten också köpte , sista pirates of the carrabean. ikväll åt vi hemma , jättegoda bagetter mamma gjort i ugnen med massa godsaker på , en till film ; rush hour 3 och nu ligger jag här och ska kolla på en till film men vet inte vilken. får nog bli själv igen , lillen har somnat så ska inte väcka.
imorgon fortsätter pressningen och så .
idag blev det inget tränande, men fick ju min dos av motion. ca 400 trappsteg upp , halva vägen ner ; 200. halva upp igen; 200. hela ner igen; 400. =1200 steg, lite mer än så till&med! det va dagens motion

som vanligt så lägger jag upp bilderna senare. dte har blivit en jättedålig vana men kan skylla på att bilderna är i så stort format att det tar lång dit att infoga på bloggen. från och med imorgon lovar jag att bättra mig.


gästboksinlägg
Postat av: mandy

HAHAHAHHAAH aporna anfaller

Postat av: jennifewr

haha stackare, själv blev jag nästan biten av en apa i huvudet när jag var i thailand för kanske 7år sen ;d

2008-01-15 @ 19:13:45
URL: http://jennifewr.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback