släktträd är så roligt

gossipgirl va inte lika bra jag trott , men första avsnittet brukar det ju inte hänta något speciellt kanske. men tror den kan vara hur bra som helst. vill se nästa, nästa och nästan avsnitt för att se.


och nu ger jag upp , får inte tag på min mormor så kommer inte bli klar med månadens uppdrag. ska fråga om jag kan lämna in den en dag senare . snyggt med värsta luckorna på mammas sida ? nä inte så värst faktiskt. plus äre massa saker med min min morfar, den riktiga jag inte ens träffat. så blir luckor där också. haha min släkt består bara av luckor typ, kan inte göra något mer än att garva åt det faktiskt ..
men nu vill jag bara ta bort sminket, borsta tänderna och hoppa i sängen. är verkligen trött. är meningen jag ska ta en kvällsmacka för att få i mig mat men jag vill inte , mat lockar inte just nu. usch

vinterkräksjukan (?)

en inte så jobbig dag som jag trott idag. hade sovmorgon till 10 i 9 vilket jag kom på halv 8 och va då nästan helt klar så lucky me. åt nästan ingenting til lunch för att vara på den säkra sidan plus var inte så hungrig heller. börjar bli lite oroande att jag inte vill äta när jag förut va värsta matvraket typ.
hade nationella prov övning i svenska, vi läste häftet som kommer på provet verkade inte så lätt och han läsa i lugn och ro. var inte med på idrotten pga magen, hoppas bara det går över snart. går visst  nån vinter kräk sjukan i klassen just nu, kanske det jag fått? usch fy och blä det vill jag inte ha.



imorgon ska no måndadens uppdrag vara inne, man ska fylla i ett släktträd om vilken ögonfärg, naturlig hårfärg , om man är vänster eller högerhänt osv. måste erkänna att jag har inte ens börjat men ska ringa till farmor och mormor idag och checka av lite. tror dock inte jag kommer få så mycket info. min släkt är ganska komplicerad. så det ska jag roa mig med ikväll, men också såklart kolla på gossip girl som alla snackar om. har faktiskt inte sett ett enda avsnitt, har inte laddat ner det som alla andra verkat gjort. men det kommer ikväll på 5an klockan 20.00. efter en update från amanda verkar den riktigt bra faktiskt , en blandning av två av mina favoritprogram; sex and the city och OC. så missa inte det !


killar , se och lär

Vad alla pojkar borde veta:

när en tjej är tyst , - så rullar det miljoner tankar i hennes huvud
bråkar med dig , - tänker hon djupt
tittar på dig med ögonen fulla av frågor , - så undrar hon hur länge du kommer att vara vid hennes sida
svarar jag mår bra efter några sekunder , - mår hon inte alls bra
tittar sorgset på dig , - undrar hon varför du ljuger
lägger sitt huvud på din axel , - så önskar hon att du är hennes förevigt
försöker få kontakt med dig varje dag , -då söker hon din uppmärksamhet
smsar ofta , - vill hon att du svarar åtminstone en gång
säger jag älskar dig , - MENAR HON DET.
säger att hon inte klarar av att leva utan dig , - då har hon tänkt klart att du är hennes framtid
säger att hon saknar dig , - så kan ingen i hela världen sakna dig mer än vad hon gör


lycka till idag brudar

mycket sömn fick jag ändå inte inatt.. sprang upp två gånger och fick upp det lilla jag ätit på hela dagen, vilket inte är något när jag tänker efter var inte hungrig alls. jag förstår inte varför , det kan väl inte vara för man inte ätit eller sovit för lite ? för har ju inte ätit något så kan inte vara det. tänker inte fördjupa mig i varför utan bara försöka inte tänka på det.
tänkte att idag skulle jag väll inte missa något speciellt men linnea ringde nyss och sa att det är storsamling idag, och vi ska ju sjunga! där rök min möjliga höjjning i musik säkert.

02:34

klockan närmar sig halv 3 och jag är inte trött längre. har ettt väldigt intressant samtal med andre. haha en väldigt konstig konversation. är väldigt trött men vill se hur den här konversationen slutar och  orkar inte gå till sängen så lät sitta här ett tag till. ska upp om typ tre och en halv timma ,jag har säkert redan nämnt min sömnbrist. den blir inte bättre av sånnahär nätter.
image699image698

men har inte hänt så mycket idag ändå , inget pluggande med stoffe eftersom han åkte och cyklade i stan. plugdade själv tills jag inte orkade mer , kanske för en timma sen. går inte provet bra nu döör jag.


vart tog kvällen vägen

vad har jag gjort ikväll egentligen? dne frågan vet jag inte svaret själv på. skulle på fest med p och kanske a men sa nej för .. jag vet inte varför (!?) sen frågade j om vi skulle göra nånting men det blev inte så och samma med c . har ialf legat i sängen med datan , kanske behövdes en liten chillkväll ändå. verkar som det är hur trött som helst.
imorgon ska jag hem till christoffer och plugga, kommer nog bli kul det också. har en massor att göra; so prov på måndag, idrott och hälsa inlämning, hinna ikapp i no:n, engelska och matte.
känns som jag kommer somna och klockan säger detsamma. ska lägga ifrån mig datan så den inte åker i golvet när jag sover . godnatt


detta har hänt

väldigt trött , men kvällen har inte ens börjat så får trycka i mig några red bull som finns i kylen. imorse vaknade jag och mix väldigt tidigt men låg i sängen länge. vi åt lite sen skulle vi och laura möta upp elias från karlstad i stan. jag var tvungen att springa hem först , ta av mig mitt gammla smink , nytt smink på och fixa lite. men som vanligt så blir det utfrågningar så jag hinner inte med bussen. har varit hemma sen dess och försökt komma ikapp med sömnen lite.
ikväll ska jag inte vara hemma, vet inte vad som händer men vad som helst duger för mig just nu .


tjejmiddag hos patricia

gårdagen var rolig på många olika sätt. efter skolan åker jag, emelie, linnea och linda till skärholmen och handlar pressent till patricia. vi åker hem och har typ en timma på oss att fixa sen åker vi till patricia som hade tjejmiddag. vi åt vi tacos , sjöng eller snarare skrek singstar , pressentöppning osv. senare kom fler folk , folk kom och gick. jag och mikkis missade sissta bussen , skulle få skjuss av nån lego eller vad han hette men tog taxi istället. somnar nästan direkt när vi kommer till mikkis vid 1 någongång. inga detaljer direkt men hade roligt. bilder lägger jag inte in men finns på isabelles bilddagbok på dag 25 :)


godnatt , eller godmorgon?

en sak jag stör mig på är att jag hela tiden nu tänker i thailänsk tid, liksom 6 timmar framåt. fattar inte varför jag ska göra det och det hjälper inte heller att komma in i svensk tid heller. åh vad jobbigt , önskar jag kunde stannat längre. och nu har det blivit alldeles försent , imorgon händer det massor så behöver den lilla sömn jag får. slutar 11 och ska till stan sen till patricia på tjejmiddag, ska bli jätteroligt. har fixat lite med bloggen också, trodde det skulle gå snabbt skulle ju bara ändra lite saker. men tog tid eftersom vårat nya trådlösa internet funkar lite när den vill. precis duschat och måste ladda in låten vi ska sjunga på storsamlingen så jag kan lyssna hela dagen imorgon. måste också gratta Johan som fyllt år idag , grattis grattis ;D

lång torsdag

jag börjar undra vad jag gör som ger mig så mycket tid på mornarna, har så mycket tid helt plötsligt trots jag vaknar ungefär som innan. är det verkligen sminkningen som tar så lång tid? blir faktiskt lite förvånad, tycker inte jag spenderar så mycket tid till det på morgonen ändå men det gör stor skillnad nu när jag bara har mascara. så jag hade tid över idag igen, hann äta frukost och gå en längre runda med hunden.
slapp tyskan eftersom vi skulle träna till storsamlingen jag tror är på måndag. vi ska sjunga how to save a life med the fray. efter skulle nikita , jasmine och linnea sjunga, hallelujah, ni vet säkert vilken jag menar. den är så grymt fin och dom sjunger så jävla bra. fick tårar i ögonen, det var verkligne skitbra.
idag var det historiaprov också, men ska göra det på måndag eftersom jag kom ju till skolan igår. alla verkade inte tycka det va okej men det skulle man tycka om man själv fick en dag att plugga ett x antal sidor , kommer inte ihåg exakt hur många men inget man pluggar in på en dag. inte jag iallafall.
på bilden gör vi typ nån etikett till en läsk , och jag hade inte fått en flaska så fick dricka upp en trocadero och gud vad jag blev flumm. socker är tydligen ingenting bra för mig.
idrotten va sodär, basket vilket inte är min starka sida men gjorde så gott jag kunde. ska hålla lektion snart också för att förhoppningsvis höjja mitt vg , vilket jag inte tror på men man ska tro på det värsta och hoppas på det bästa. det blir kung fu och självförsvar, den sport jag kan mest om så alla kan sucka hur mycket som vill haha.
ikväll ska jag ändra lite på gymnasieansökningen som jag blev tvingad att göra idag , har 5 val än så länge och måste lägga till fler. det , fixa med bilder och sjunga för mig själv är min underhållning ikväll .vet inte om det går något bra på teven ? är inte så inne i sånt än , men får kolla upp det.

sommaren är välkommen

blött väder och blåsigt är inte så värst roligt när man ser på mitt skrivbord vad det är för väder i thailand just nu, solen har iförsej gått ner men 30 grader ändå så skulle inte banga att byta. pappa har också lagt till vad det är för väder i italien dit vi ska på sportlovet, 11 grader. inte så varmt men sol och det är bättre än den här skiten.


skolan kommer ta över mitt liv

första skoldagen avklarad , långsamt men roligt såklart. fast kom typ en halvtimma försent utan att få skäll, linnea sa att vi hade svmorgon men det hade vi tydligen inte haha men det hade inte speltnågot roll egentligen, jag vaknade halv 6 och var klar långt innan jag egentligen skulle gå.
hade massor nationella prov övnngar och fick förklarat att nu måste jag köra gärnet med ett leende på läpparna eftersom jag varit borta. men känns som jag kommer klara det här rätt så bra, vill kämpa den här terminen för att komma in på gymnasiet jag vill. dagen rullde på segt som sagt, dagens höjdpunkt var hantverken men blev en katastrof då min symaskin gjorde repor i tyget. som tur var det innetyget så kommer inte synas.
efter skola gick jag he till mikkis och är här fortfarande, hon gör pizza bullar. jag ska snart iväg . ikväll kommer jag lägga in bilderna efter jag pluggat lite historia , har egentligen prov imorgon men få göra det senare. kommer nog somna tidigt , har inte riktigt vant mig med svensk tid än så om bilderna inte kommer in ikväll så har ni orsaken här .

idag fyller patricia år också , grattis <3


tillbaka till vardagen

slut på semestern och allvaret börjar, eller vad man ska säga. kommer tillbaka till läxor och prov så ska nog plugga det första jag gör när jag kommer hem sen. jag vaknade för typ en och en halv timma sen hur pigg som helst, vilket inte är så konstigt eftersom klockan är 6timmar före fortfarande för mig. ska bli kul att träffa alla i skolan idag men oroar mig lite hur dom ska reagera på att jag inte är brun haha. alla föväntar sig nog en pepparkaka eftersom mitt pigment är så , men är faktiskt inte så brun som jag brukar bli, men jag tävlar inte i vem som är brunast så det spelar ingen roll.
nu ska jag ut med hunden och sen gå vidare in till linnea och emelie . ha en superbra dag


20e januari - sista dagen

vid 11 på morgonen kommer martinas bil och hämtar henne, hon skulle hem till kalla sverige en dag innan oss. resten av dagen var pappa, madelene och jag ytterligare en dag på MBK. mamma var hemma och vilade.
för att ta hänsyn till mamma beställde vi roomservice till middag. ganska skönt var det ändå. satt lite vid datan på kvällen och packade nästan hela natten , inte mycket sömn blev dte där inte. så såg min dag ut i stora drag . ciaoo


nu ska jag sova

just nu är jag dödstrött och vill bara lägga mig i min sköna säng. men måste fixa ipoden först så jag har lite musik till imorgon , tyskan lär vara tråkig så kanske lägger in en film också . får se vad jag hinner. kanske lägger mig i sängen där uppe för nu när vi kom hem har det installeras trådlöst internet , äntligen.
tänkte ta lite om bilder , hoppas ni har förståelse att jag itne orkar ladda in alla nu så gör det imorgon . kika in då så får ni se

uppdatering ; nu blev ordningen av inläggen lite fel men har ju datum som rubrik


21a & 22a januari - hemresa

vaknar försent och skippar frukost , var ändå inte hungrig.  vid bil kom klockan 10 och då skulle jag hunnit till postkontoret också. pappa och mamma skulle skicka sina vykort , i allra sista sekund. men där var det en sån lång kö bara för frimärken så jag struntade i det. mina skickades redan första eller andra veckan. ingen har nämnt något om att domhar fått de men hoppas på snart verkligen.
påväg till flygplatsen satt jag mest tyst och tänkt på att jag kommer verkligen sakna thailand. innan vi checkar in går jag och pappa ut för att känna på värmen en sista gång, och så skulle han röka såklart ..
planet kom inte iväg förrens typ en timma efter utsatt tid, men det skulle bara bli mindre väntan i moskva så det kunde gärna hållt på ett tag till. när vi åkt några timmar känner man att det guppar till då och då. tyckte inte dte kändes som något speciellt, men tydligen skulle vi åkt mitt i stormen som härjat över europa eller nått. eftersom det va motvind skulle det ta en extra timma, kunde dte bli bättre ?
efter en låååång väntan sen i moskva åker vi på morgonen vidare till stockholm. ni anar inte hur mycket jag njöt av att bara tänka tanken att snart är jag hemma , i min säng. haha. planet va inte så jättestort men inte litet heller. var inte många som åkte så kändes nästan som ett privatplan , kunde gå runt och ligga här & där om man ville men jag trivdes på våra platset längst fram.
det första jag gör är att ringa tvilling , vilket jag lovade honom sen fick jag inte ringa fler . när vi kommer ut går jag fortfarande i flippflopp , mjukisarna uppkavlade och min klocka fortfarande thai tid. måste sett hur kul ut som helst. men så kallt var det inte tille n början men när man kände snön .. usch då var det inte kul längre . var redan trött på kylan efter en kvart.  vi blir hämtade och jag lägger mig direkt i min säng när vi kommer hem. gör inget speciellt resten av dagen , tänkte gå till skolan och överraska men orkade verkligen inte. senare på kvällen kom älsklings emelie och vi pratar lite. till middag blev det thai , kan inte sluta älska thailand.


19e januari - händelserik dag

dagen var planerad; vi skulle först till helgsmarknaden, ett tempel och sen MBK igen.
när vi är påväg till skytrain för att komma iväg händer det något. det händer mamma något som jag inte går in på. hon och pappa åker till sjukhuset och pappa säger att vi ska fortsätta det vi skulle göra idag. så det gjorde vi faktiskt. det fanns bara två linjer så det va lätt att hitta rätt. att åka från zon 1 till 4 kostade 30 bath, alltså 6 kr. när vi nästan va framme såg man hela marknaden eftersom vi va högt upp. det skulle vara 15 000 marknadsstånd om jag inte minns fel, då kan ni kanske få en bild av hur stort det va. där gick vi runt i någon timma tills vi hittade tillbaka till skytrain stationen igen ,vilket inte var det lättaste. vi var på den första stationen och skulle nu till sista och däremellan ett byte av linje. det kostade 35 bath , det är ju sjukt billigt. vi hade ingen lust med att bli lurade till en till affär om vi tog en taxi eller tuktuk , så vi tänkte att det kunde inte vara så långt. vi hade en karta men visste inte vilken väg det var så vi frågade en kille. han sa att det va 11 kvarter ifrån , vet inte hur långt det är (?) men martina som bott i usa visste tydligen , då tog vi en tuktuk . det var inte första gången vi trodde vi skule dö. första gången vi åkte det var det jag och martina i en. vi satt och typ skrev för oss själva hahaha.
i templet vi var på väg till finns världens största buddah i äkta guld. i templet framför "altaret" eller vad man ska säga , satt det en munk och man kunde gå fram och bli välsignad. om jag ska vara ärlig trodde jag att den skulle vara större men det var coolt iallafall att se.
tillbaka till hotellet ville vi bara komma iväg för det stog en kille och tog kort på oss. vi tar första bästa taxi, inte en tuktuk! självklart är han sponsrad men han va så gullig så vi åkte till hans sponsor, kollade på tantkläderna och sen åkte till hotellet. han var väldigt pratglad och frågade massor, bland annat vart vi kom ifrån. vi säger sverige och han säger genast "zlatan ! henrik ljungberg! " haha. sen visade han kort på hans två söner som tydligen skulle bli nästa zlatan och ljungberg, nästa gång vi kommer till thailand sa han också att då jobbar han inte längre som taxichaffis utan då är hans barn superstjärnor. men dte var den roligaste taxituren ever.
anyway , på vägen till hotellet ser vi en stoor sko och väskaffär och ber han släppa oss där istället. där köper jag ett par skor. sen akutspringning till hotellet som itne alls var långt borta, alla tre va pissnödiga.
på hotellet möter vi mamma som har kompresser över hela ansiktet och har sytt på två ställen , stackars mami.
mycket mer än så hände inte , somnade ganska tidigt efter dagens händelser .


18e januari - bankok here we come !

hejdå hauy yang , hej bankok. vi blev hämtade av paaos man på morgonen och wohoo så bar berg&dahlbanan mot huvudstaden. martina som blev hämtad av honom från flygplatsen när hon kom sa att han körde i minst 130 km/h. hon kom till huset typ två - tre timmar innan hon skulle egentligen. och visst vare så, jag tyckte hon överdrev lite först men när vi satt i bilen och kom ut på den guppiga motorvägen som gick upp och ner, förstod jag haha. det va roligt tils jag ville somna men huvudet dunkades i rutan hela tiden. här verkar det inte finnas några trafikregler eller regler som någon följer. det är djungelns lag som gäller , störst och starkast segerar. fast tävlingen verkar vara vem som kör fortast, vi kom nog på en medaljplats. när vi åkt av berg&dahlbanan och in i smeten tog det säkert en timma till bara att komma till hotellet , soch han körde till fel hotell så tog utterligare en stund. vi stannade inte länge på hotellet utan iväg till MBK . för er som inte varit där eller vet vad det är så är det ett stort center på typ 7 våningar. där det finns allt från mat till möbler till kläder till bio till bowling till spelautomater till kläder och smycken. allt man kan tänka sig egentligen. men varenda taxi verkar vara sponsrad av någon företag eller affär, så varje gång dom tar med en turist till deras affär får dom en rabattkupong på bensin. första gången kunde man väl åka och kolla, visade sig vara bra just där. det var något china center som gjorde smycken , man fick se när dom gjorde och sen in i butiken där som sålde. martina köpte två ringar, jag köpte ingenting men fick lära mig att min månadssten är diamant. när det äntligen åkte vidare till MBK åt vi först på donken sen gick martina madelene och jag runt. pappa och mamma fick gå själva. dom första våningarna va bara tråååk vad jag tycker; mat , mat , mat och tråkiga kläder. när man sen åkte rulltrappan lite undangömd kom man upp till allt som egentligen är fejjk då  men va roligare att gå där eftersom där var det mer liv. kan inte rabbla upp allt jag köpte eftersom det var en del saker. vi gick runt där ungefär två och en halv timma sen skulle vi mötas för att åka till hotellet igen.vi alla var helt slut efter allt så beställde roomservice för något lätt att äta sen somnade iiallafall jag pladdask.

sista kvallen

sa antligen ar det sista dagen och jag aker hem imorgon. skulle vi vara kvar i hauy yang just nu skulle jag inte vilja aka , men ar trott pa bankok nu och vill bara hem.
skrev ju igar att jag inte kommer skriva sa mycket har i bankok och det har jag ju inte heller , men har forsokt, bloggen ar som en drog for mig egentligen. sa fort nanting hander  ar det forsta jag tanker typ 'bloggen' . lite sjukt men aja . ska snart atit och sen ska jag kolla pa filmen dom visar pa gatan. ratt coolt , ar en san projektor och en stor filmduk sa stannar alla och kollar. ser ut som en drive-in-movie typ.
just nu kan jag sitta hur lange jag vill typ eftersom martinas kod fick pappa att funka till 700 timmar hahaha.
men nu ska jag kila , ciaao

uppdatering fran bankok

Halloj !

sa nu var man i bankok. shopping och allt vad den har stan bjuder pa star pa schemat. skriver inte sa mycket om just vad som  hant och vi gjort for som ni kanske ser sa sitter jag pa hotellets dator. hatar tangentbordet och kan inte sitta i lugn och ro sa kor allting nar jag har bada fotterna i sverige. trodde att det skulle vara tradlost internet har, men det ar inte bara det som skulle finnas. aja , nu ar min tid snart slut och vi ska kanske sova. imorgon aker martina , foljt av oss pa mandag. ciiaao !


pictures


17e januari - sista dagen i hauy yang

just nu vill jag bara gråta , gråta ut så det känns bättre sen. känner hur det sitter i halsen men vill inte ut. vet inte varför det är så just nu har ju mått så bra nästan hela månaden? men jag måste skriva bloggen och ska försöka göra det på ett gladare sätt.
ja då är det sista kvällen i paradiset, inte sista för thailand men för Hauy Yang. imorgon vid halv 10 tiden blir vi hämtade och en max 5 timmars bilfärd senare så är vi i bankok på hotellet.
anyway , kanske ska skriva lite omm dagen också. fick ynka 6timmar sömn och vaknade av att någon öppnat altandörren i mitt rum så håller trädgårdsmästarn på och klipper gräset. det låter ju inte heller lite, letar efter öronproppar jag vet att vi haft men hittade inga. var bara att gå upp och se glad ut. höll på till 4 inatt med blogg.se och försöka få in bilderna men det går verkligen inte , har försökt allting nu. när jag tappade tålamodet och va nära att slänga datan i golvet. just då hade tröttheten försvunnit så satt upp en timma till.
sista riktiga soldagen idag då , finns såklart pool på hotellet vi ska bo på men inte samma sak som stranden ju. med mitt dåliga morgonhumör när jag inte fått sova tillräckligt går jag till poolen och lägger mig där istället. skulle hoppats på att jag kunde somna där men då var det småbarn i poolen. men .. sånt är livet .
jag orkade inte ligga där länge så tog en prommis på stranden med madelene.
beställde hem lunch, inte miljövänligt inte. take away från en resturang med "västerlänsk" mat.schnitzel , potatis och nån sås som liknade brunsås men vet inte. något man inte ätit på länge men älskar thaimat så har inte saknat det faktiskt. det jag saknar är pannkakor , det klarar man sig inte utan thats it. men när jag tänker efter så finns dte ju en pannkansbil , eller snarare moppe som kommer på kvällarna. det är inte riktigt som pannkakor men ungefär. man kan välja på olika fyllningar också , är hur mummsigt som helst!
har åkt omkring idag och tagit massa bilder. och ja, jag ska försöka att lägga in dom igen men det går inte då finns det inte mycket att göra dock. men ska göra mitt bästa såklart.
hade inte börjat packa förrens nu på kvällen , är inte klar än så ska fortsätta efter filmen vi kollar på är slut. pirates of the caribbean 3. en riktigt bra film enligt mig.

saker jag kommer sakna i hauy yang:
- alla people man lärt känna
- dom små söta bananerna frå trädet (a)
- pannkaksbilen
- sola & bada
- området

för att inte få klagomål sen så säger jag det nu , jag vet inte om det finns trådlöst internet på hotellet men pappa sa att det finns på dom flesta. om inte vet jag inte om det blir någon daglig uppdatering men någon gång sätter jag mig på ett internetcafe ska ni se. haha det rimmade ju (a)


nu blir allt knas

jag vet inte vad som händer. blogg.se är verkligen på knashumör just nu! när jag ska ladda in bilderna funkar det först inte sen när jag ska trycka upp "laddaupp/infoga bild" kommer det upp 100 st sånna istället. är det bara jag som har det så?
nu kan jag inte heller gå in på varken min eller någon annans blogg , men blogg.se går hur snabbt som helst. min data börjar seriöst fucka ur nu .
laddar in bilderna så fort jag fått allt iordning , men innan jag somnar ska det vara klart.

16e januari -

näst sissta kvällen nu, har inte gjort så speciellt mycket, kollat på film. har inte orkat packa någonting, känns så fel så det blir det sista jag gör imorgon innan jag somnar. hur som helst så har min dag bjudit på många bilder så det kommer jag förstås lägga in idag. som vanligt så vaknar jag senare än dom andra i min familj och då är alla solstolar vid poolen konstigt nog upptagna , klockan typ 11. som tur var ville pappa ha mer dricka så jag begav mig mot affären . när jag kom tillbaka var det fortfarande fullt och jag tänkte inte sitta inne och möggla så på med bikinin , musik i öronen och marsch ner till stranden. när man rör på sig får man ju den jämnaste brännan, så why not. inga branta trappor eller springande ifrån apor och nyårslöftet om motion ska jag hålla. gick /sprang en bra bit på stranden och på tillbakavägen va det stark motvind så gjorde dubbla jobbet.
när jag kom tillbaka igen kommer jag inte ihåg vad jag gjorde , kan vara så att klockan redan va 2 och vi började fixa oss. det skulle bli stormarknad och sen överraskning som vi inte hade en aning om. marknaden köpte jag saker enbart för tjejen vid kosmetikaståndet är så otroligt gullig. det va en manikyr tång som skulle kostat 190 bath men hon prutade ner den själv till 70 utan att jag ens sagt att jag ville ha den eller någonting. så den köpte jag , ett kap tänkte jag. köpte också lite grejjer till damerna hemma. efter åkte vi mot nisha ville området , där vi kanske ska köpa hus/lägenhet. där äre det nästan ingenting som är klart förutom finaste resturangen i byn. där hade mamma och pappa ätit lunch vid möten och nu skulle vi alla äta där. jag beställde "fried rice with chicken , curry and pineapple". grymt gott! tog även massa bilder där. tja .. vad kan man mer säga om dagen , har mest tagit vara på solen , värmen och lugnet. tänkte avrunda här för att hinna med alla bilder jag ska lägga in , är inte bara det här inägget , utan fler jag glömmt / inte kunnat lägga in . titta gärna lite neråt för att se mer bilder. det var allt för idag , skriver mer imorgon , ciao !


15e januari - inget mer dåligt väder nu !

är just nu jättetrött och blir så sur på mig själv. hade skrivit om min dag , kopierat eftersom jag vet hur blogg.se blir ibland. såklart så fuckar de, smart som jag har varit tror jag kopierar jag in igen men då har jag kopierat en annan sak efter det. jag brukar ju kallas smarta mikaela. aja , det är bara på't igen.
jag vaknar av massor , och jag överdriver inte , massor myggbett överrallt på kroppen. måsta haft en mygga i rummet inatt. men värst äre för martina, alla hennes myggbett blir hur stora som helst, röda och typ svullnar upp.
vädret har inte så strandvänligt heller, har varit molnigt men solen har varit framme hela tiden och dte varit varmt. så man ska ju inte klaga. har fått mer färg idag också , efter madelene smörjt in mig i ton av olja, tydligen så hon gjort hela tiden. så jag har legat vid och i poolen hela dagen, varit jätteskönt förutom när vakten och trädgårdsmästrarna kollar på hela tiden, är lite äckligt faktiskt.
när solen inte var lika roande längre kollade lillen och jag på film , sen kom martina också. vi kollade först på en film som jag helt glömt namnet på nu. det handlar iallfall om att några åker ut med en båt. dom ska hoppa i och bada men dom har glömt stegen upp igen så dom kommer inte upp. sen dör typ alla på olika sätt och kvar på båten är en liten bebis. kanske inte ringer några klockor , men kan bero på att den va en total B film som inte va så värst bra. sen kollade vi också på in good company och saw , tills pappa stängde av då han tyckte dte va en för äcklig film . ja för er som inte vet är jag 5 år och får inte se på sånna skräckfilmer. typ så dom ser mig.
vi åt på cocostation som har blivit en av mina favvosar här. åt kyckling i kokonötsmjölk och massa saker i , mumsigt värre ska ni veta.
kimorgon om vädret tillåter ska jag till stranden annars at the pool. kanske måste börja packa smått imorgon, suck ..

nu skäms jag till max faktiskt , har inte laggts upp en enda bild idag. men lovar på min död typ att imorgon läggs alla bilder som saknas in . ni förlåter mig (a)


14e januari - aporna anfaller

ja , då va en till dag slut & färden till bankok igen närmar sig med stormsteg tyvärr. tänkte som vanligt berätta om dagens händelser. madelene, martina och jag går till tågstationen och behövde inte vänta länge eftersom tåget va i någorlunda tid för en gångs skull. vi åker till prachaup khiri khan (stavninng?) , där det finns ett tempel på ett högt berg. det tänkte vi då bestiga , såg inte alls så jättehögt upp på nära håll. på detta berg finns det vilda apor, och på vägarna runt om. när vi kommer till trappans början är det säkert 20 apor bara där, fastnade för en liten bebis som hade punkarfrilla hur söt som helst! vi möter några amerikanare tror jag det va och martina som själv är som en pratade med dom. dom sa att dom bits inte men kan rivas om man har mat med sig, tur att vi inte hade det då. vi gick upp och som jag sa räknade vi trappstegen , va hela 412 stycken. vägen upp va inte så jättejobbig men när vi kom upp kände man sig inte heller så jättefräsch. just då var dte helt klart värt den biten upp , utsikten va helt fantastisk. vi såg två munkar utanför templet och dom sa att vi kunde gå in om vi ville , så det gjorde vi.
vägen ner var dock lite hemskare än vad man kan tro. vi kommer halvvägs när vi ser att det är en apa lite längre ner som ser skitsur ut. asså blicken va ond. jag tänkte inte så mycket på det men när vi skulle gå förbi den började den fräsa och visa tänderna åt oss. apan , som inte va mellanstor stog typ en halvmeter ifrån mig, inriktad på mig, kollade på mig och gick bara närmare och närmare. jag får såklart panik? har en aggresiv apa som tänker bita framför mig? när jag började skrika backade den för en sekund men gick snabbt längre fram. jag trodde seriöst att jag skulle dö , eller bli biten och fått rabies (om apor kan ha det?) så det är jag som tydligne är i anfallszonen , martina några trappsteg över mig som står helt still och madelene som står långt uppe och tar kort på en hund (!) det kändes som att en stor tiger stog framför mig eller nått , emn det va ju bara en apa, dom är ju söta? inte längre i mina ögon iallafall.
vi dåg ingen annan väg än att försiktigt gå uppåt igen och be om hjälp av munkarna, för apan vågade iallafall inte jag gå förbi. hela jag darrade men på nått sätt fick jag kraft att springa upp halva vägen upp igen. vi frågar munkarna om dom kan hjälpa oss och en av dom följer med oss ner. på nått sätt kände man sig tryggare med en munk med sig, även fast det ändå bara är en vanlig människa typ? men det coola va att bara genom att peka på dom med sitt paraply skingrade alla apor som va i vägen och flyttade på sig. men när vi gick förbi den arga apan va jag fortfarande rädd, munken sa att vi skulle gå tyst och lugnt och det gick hur bra som helst. vi kom ner iallafall , efter ett helt äventyr. när vi kom ner va det tre och en halv timma tills tåget gick hem igen så vi hade gott om tid att lugna oss igen och gå runt.
idag köpte jag ett långt linne/klänning , en lång t-shirt med trycket "save the future" och en till klänning.
när vi kom hem berättade vi om aporna och hela fadderittan men det är tydligen inte samma sak att vara med om det som att höra eftersom varken mamma , pappa eller någon annan jag berättat för verkar förstå hur hemskt det va ^ en sak är säker , jag går aldrig mer upp dit !
efter världens godaste lunch somnade jag , sen kollade vi på en film som jag förresten också köpte , sista pirates of the carrabean. ikväll åt vi hemma , jättegoda bagetter mamma gjort i ugnen med massa godsaker på , en till film ; rush hour 3 och nu ligger jag här och ska kolla på en till film men vet inte vilken. får nog bli själv igen , lillen har somnat så ska inte väcka.
imorgon fortsätter pressningen och så .
idag blev det inget tränande, men fick ju min dos av motion. ca 400 trappsteg upp , halva vägen ner ; 200. halva upp igen; 200. hela ner igen; 400. =1200 steg, lite mer än så till&med! det va dagens motion

som vanligt så lägger jag upp bilderna senare. dte har blivit en jättedålig vana men kan skylla på att bilderna är i så stort format att det tar lång dit att infoga på bloggen. från och med imorgon lovar jag att bättra mig.


13e januari - påbörjning av solpressning

så är det inte många soldagar kvar här i paradiset, på fredag åker vi till bankok och shopping i första hand.
imorse vaknade jag inte av att pappa hoppade i sängen , sjöng eller tar kort på mig.  vaknade av amerikanska röster utanför på altanen, det var en tjej och en kille och dom pratade väldigt länge så jag va tvungen att gå ut och kolla vad det va. jag öppnar gardinerna och ser att martina sitter och pratar på skype med hennes kille i usa. så där satt jag ett tag och lyssnade på vad som sa men fattade kanske en femtedel av allting.
precis som igår var det redan jätte jättevarmt på morgonen så jag trippade ut dom få meterna till poolen och låg där en stund. kunde inte ligga mer än en kvart åt gången pga värmen så gick in eller tog ett dopp. när det va lunchdags hade martina gått till stranden så jag , lat som jag är , tar moppen även den lilla biten och frågar vart hon vill äta någonstans och vi bestämmer vanliga stället. åker upp , hämtar dom andra och vi går ner för lite mat.
efter fanns det inget annat rätt än att sola, måste verkligen pressa nu. där måste jag slumrat till när jag solade ryggen eftersom jag vaknade av att det brändes och mitt huvud höll på att sprängas. jag hoppade i poolen direkt , tror aldrig poolen har varit så skön som den va då. direkt efter frågar madelene om vi ska gå ner till stranden som vi gör varje dag , går / springer lite och sen badar. så dte gjorde vi men det va maneter i vattnet så jag ville inte va i så länge. då skulle det vara skönare att vara i poolen så dit gick vi istället. på en uppblåsbar madrass i poolen och lekte som jag vore 5 år med pappa , men man ska vara barn så länge man kan som alla jämnt påpekar.
när solen höll på att gå ner satte jag mig med musik i öronen och en bra bok , satt där ett tag och sen gick vi och käkade. ikväll ska vi kolla på saw eftersom lillen somnade igår, ska duscha av mig oljan somm inte är helt borta än också usch. imorgon ska vi till shoppingstan och även gå upp på ett jättehögtberg med vilda apor och ett tempel på toppen. ska räkna trappstegen har jag fått för mig och ta massa fina bilder. kika in imorgon så får ni se :)


bildspecial

12e januari
måste bara säga att bild 1 är endast inne för att ni skulle se hur brun / inte brun jag är , vilket man inte ser i solen ^ men bjuder på den heta posen .




11e januari

helt plötsligt blev blogg.se väldigt fuckat , lägger in bilder imorgon


12e januari - burma marknad

idag va det marknad vid burmagränsen. vi blev hämtade , eller skulle bli hämtade av paao så vi förväntar oss vad lyxbil är här, så kommer det näst intill en skrotbil in i vår village och vakten säger att den är till oss. jag va direkt tveksam för sånna bilar har inte paao och det var inte ens hon som körde. men vi skulle tydligen ändå åka med.. hela vägen tänkte jag "vi kommer dö, dom kidnappar oss och dödar oss" . lite överdramatiskt kanske men det va ju inte ens den skjusen vi bett om (?) aja , vi kom till rätt ställe iallafall , inte förrens jag såg murarna till burma kunde jag pusta ut och tänka att vi va rätt. vi bestämde med chauffören att vi skulle vara där i två och en halv timma då hon skulle hämta igen.
marknaden va större än vad jag trodde och det såg också annorlunda ut, blev lite förvånad att det inte va så jättemycket diamanter och pärlor som våran granne sa att det skulle vara. var som den stora marknaden här på onsdagar typ ; kläder , mat , smycken , skor , filmer osv.
jag köpte saker till mina älsklingar , ett diamanthalsband till mig (äkta eller ej vet jag inte, men va fint iallafall) , en ny plånbok , sammlings dvd för SAW och det va några fler filmer som följde med , en neccecär , ficklampa med inbyggd tändare , lite krimskrams osv.  hade iallafall väldigt roligt och tog många kort , lägger såklart upp. om inte ikväll blir det imorgon.
pappa ville försöka komma in i själva burma men det gick inte , vilken osis eftersom det är tydligen dte landet han vill besöka. menmen , kommer väl den tiden då det går dte med .
när vi åkt hem skulle papi och mami på ännu ett mäklarmöte så systrarna skulle antingen äta lunch på stranden eller hemma. jag valde hemma , va sjukt trött. efter la jag mig vid poolen. lite senare skulle lillen och jag springa på stranden men blev som igår typ , vi gick nästan hela vägen och tog ett dopp i det nästan för varma havet. men guuud så skönt , jag lovar att jag kommer grina när vi ska hem. nja tar tillbaka det där men kommer vara ledsamt faktiskt.
en dusch och en tidig middag , efter spelade vi yatzy och kort. jag märkte en sak redan igår , att jag börjar bli riktigt blond för att vara jag. om det är en bra eller dålig sak kan jag inte avgöra men blev lite förvånad.
imorgon börjar mitt pressande , sola sola och åter sola står på schemat. måste ju förståss plugga lite också men lite brunare kan jag bli. jag vet att jag tänkte på något som hände idag jag skulle skriva om men kommer inte ihåg nu vad det va såklart , tilllägger det om jag kommer påre. lägger in lite , eller ganska många bilder kommer dte nog bli . sen ska lillen eller madelene som man även kan kalla henne , ha SAW race . ciaao


11e januari - riktig soldag

en sak hade jag rätt om, jag låg vid poolen mesta dels av dagen. pluggandet blev det inte mycket gjort av, men hjälpte lillen med hennes historia så det kan man väl räkna att plugga lite.
men jag har faktiskt gjort annan nytta idag, har varit ute och sprungit eller tja inte så mycket springande kanske eftersom lillens kondis va fan dåligare än min, woho kan man tänka sig att hon som tränar har sämre än hon som inte gör ? nej men det är nu bevisat att det kan vara så. idga va det sodär jättevarmt igen såååå skönt så havet såg väldigt lockande ut efter en stunds joggande. havet va faktiskt ovanligt varmt , nästan lite för varmt och svalkande inte så värst men ändå skönt att bara ligga i ett tag.
idag hände en historisk sak kom vi fram till. lillen fick köra moppe. det vi kom fram till va att om det vore jag för två år sen skulle jag inte ens få röra den och martina som är 7 år äldre än mig skulle inte ens få kolla på moppen. så får lillen köra den ute på stora vägen. thaha
efter åkte ja iväg och träffade två killar , men ska inte skriva så mycket mer omd en saken .
tror inte det hände så mycket mer idag . kan inte lägga in bilderna från idag för vi laddar batteriet till imorgon. vid 9 imorrn bitti kommer paao och hämtar oss, kör oss till en marknad precis vid Burma gränsen. där finns det diamanter och pärlor. när vi är klara åker vi hem med henne igen.
jag vet att pappa vill gå in i Burma men det får man inte , då kan det vara risk att man inte får komma ut igen. han kommer säkert göra några försök för att komma igenom, det skriver jag såklart mer om imorgon .


skulle stanna om jag kunde

åh vad jag älskar thailand, om ingen redan förstått det. vill verkligen inte åka härifrån om det inte vore för vänner plus andra hemma. är ju faktiskt inte så lång tid kvar nu tills båda fötterna står på svensk mark igen. har en liten räknare på bloggen, mesta dels för mig själv för att försöka få ihop allt jag måste hinna med. veckan som är kvar ska jag pressa i solen, dte är ett måste. ett annat måste är skolan, har fått lite info från linnea vad som ska göras och tänkte passa på att göra det jag kan här så det inte blir stress hemma, då blir det aldrig bra. ska åka in till "storstan" igen också. om exakt en vecka är jag påväg till bankok i en bil och ska bo där tills måndagen. rätt så tråkigt för kommer verkligen sakna det här placet men kommer åka hit igen om inte nästa jul så blir näst nästa. beror på när och om vi köper hus, men dte lutar iallafall mot det.
dagen ska spenderas vid poolen , har faktiskt tröttnat på stranden lite eftersom all sand stör min solning på nått konstigt sätt. i kväll ska jag plugga ett tag också.
uppdatering ikväll om dagen blev som jag planerade , brukar aldrig bli så ändå.
kan inte tro att någon där hemma har gått upp än , klockan är bara 5 och vet inte om någon hinner läsa innan skolan men ni får ha en jättrbra dag ändå.


10e januari - kort sammanfattning bara

vet inte riktigt vad jag ska skriva om dagen (gårdagen) solade vid poolen en stund tills vi skulle till stranden för lunch. efter åkte pappa och jag iväg och filmade lite överrallt här  området.
pappa och martina var också iväg till en annan nationalpark och tog en del shyssta bilder , läggs upp nedan.
det va väldigt kort om dagen , ingen speciell blogglust .


9e janurai - helt slut

så va en till dag nästan slut, känns som det när solen börjar gå ner. i storstäderna är det då allt börjar kanske men i den här byn händer det inte så mycket på nätterna men det kan också vara skönt som omväxling jag menar , vi åker ju till bankok snart. dagen har inte bjudit på något speciellt, innan lunch gjorde jag faktiskt ingenting fick ont i huvudet av värmen. har blivit varmare och varmare för varje dag nu, hur skönt som helst ju men just idag hade jag ingen ork att lägga mig i solen. efter en god lunch åker vi till marknaden. bestämde mig att inte köpa någonting men så blev det såklart inte. ett långt linne och två klänningar inhandlade jag. när vi kom hem för en stund sen och jag prövade allt passade det inte som jag trodde men duger gott att ha här.
nu börjar dte bli svalare, har varit jättevarmt idag men dte har jag säkert redan skrivit men är helt seg just nu. har inte druckit något nästan heller så ett stort glas vatten räcker nog inte , minst 3 ska ja hälla i mig nu . bilder och mer kommer ikväll , ciaoo


solen gör en smartare?

även idag är det jättevarmt och sol men fläktar lite mer vilket inte alls är något dåligt. har precis ätit frukost och gjort lite matte. tänkte inte ligga efter den här terminen också och har läst mina vänners bloggar om att dom redan börjat med läxor och prov snart. då ringde det en liten varningsklocka i huvudet så har varit duktig och gjort dom talen jag läst man ska gjort tills på fredag. tänk när jag är på semster jobbar jag mer och bättre än vad jag gör i skolan. men måste skärpa mig med det, mindre flams och mer effektivt jobb.
nu blir jag nästan sur ,det rinner i ögonen på mig. kan det vara för dom jobbar med våran trädgård? är pollenallergisk men vet inte om det kan vara det. hoppas jag inte för tänker inte gå såhär resten av tiden.
aja iallafall , som jag sa så är det blå himmel och skinande sol så ska inte sitta här så länge till. ska lägga mig vid poolen i väntan på mamma och pappa igen , ett till mäklarmöte. tror vi ska till den nya stranden idag och om inte blire poolen för min del. ska fortsätta plugga lite eftersom pappa har utsett onsdagar till pluggdagar, wey. en lite roligare sak som händer idag är stora marknaden där det finns allt möjligt. vet inte vad jag ska köpa men åker aldrig därifrån tomhänt oavsett om jag säger att jag ska eller inte köpa.
nej, solen väntar, ha en superdag i skolan , jobb eller vad ni nu ska göra.


nyårslöfterna?

hur går det med nyårslöfterna egentligen ? jag är faktiskt rätt så stolt att jag lyckas genomföra något av mina iallafall. mina nyårslöften va :
- jag ska satsa på skolan stenhårt
- minska lite på godsakerna och öka på det nyttiga
- skaffa gymkort , träna där minst en gång i veckan
- simma en gång i veckan för knäna
har ingen skola än dock men har med saker jag ska göra medans jag är här, går förvånandsvärt bra.
här finns det inte mycket godis eller liknande, är iallafall ingenting jag äter. då skulle det vara chipsen som jag inte kan vara utan. dom som känner mig vet ^
har inget gymkort än men ska skaffas när jag kommer hem, men jag tränar här minst en gång i veckan.
simma gör jag här minst en gång om dan.

så jag är på god väg till mitt nyårslöfte kan jag tycka. hur gåre för er?


8e januari - jag får skylla mig själv

halvligger i sängen med martinas ipod i öronen. musik från usa, vissa man inte ens hört här i sverige synd tycker jag för några va riktigt bra faktiskt.
tänkte berätta lite om min dag, det lilla som hänt. åkte till stranden utan kamera. den vanliga anledningen att strand och 10 000 kr kamera inte går ihop riktigt. aja , ska få åka dit nån dag enbart för att ta kort. vill verkligen att ni ska få se hur fin den är. så på den stranden va vi ett tag. va så varmt så orkade inte ligga still , låg i vattnet för det mesta. en grejj jag är grymt stolt över nu är att jag tränade. haha ja du läste rätt , jag tränade. joggade en bra bit på stranden tills benen inte ville längre. ett dopp , manetbränd och några andra övningar senare va jag påväg tillbaka där dom andra låg och marinerade sig. hade riktigt ont i knäna och i sidan av magen där maneten brände men ska inte klaga när jag bor i ett paradis och får nästan skylla mig själv. men vill man bli fin får man lida pin.
när magarna började kurra åker vi och äter sen tar vi det lugnt. va helt slut. tog en powernpap och sen solade vid poolen med coconutoil. låg inte där länge alls, blev slurrig av all sol tror jag. återigen får jag skylla mig själv.
inte gjort så mycket mer än att åkt runt för att leta efter martina då hon skulle få massage men va borta i flera timmar. hittade henne gåendes på väg hem , vi åkte och handlade i mörkret och massa rök. antingen brann det rejält nånstans eller så brände alla i byn sina sopor samtidigt för de va rök överrallt.
tog ett tag att skriva inlägget , ingen musik på längre och har skaffat en ny msn. är så trött på min gammla och jag kopierade alla kontakter från min gammla till nya. så alla man inte ens pratar med eller till&med kanske blockat addar man igen och frågar ve man är, så jobbigt. men jag får skylla mig själv


still wating

klcokan är snart 12 och dom är inte tillbaka. har hunnit skriva inlägg , laddat in typ tusen bilder , fixar mig & packat. snart lägger jag mig vid poolen. om en timma sodär går väl alla hemma upp för skolan. det plågar mig att säga det här men jag känner mig lite ledsen i ögat för jag kommer ligga så mycket efter när jag kommer tillbaka..
ojj , kors i taket nu kommer pappa så vi ska dra . ha en bra dag


7e januari - pictures

här kommer bara några av bilderna jag tänkt lägga in , närmare 30 stycken. ni anar inte hur lång tid det tagit för bara dom här så resten tar jag in sen. jag vet att jag skjuter upp allting hela tiden men har ingen lust att sitta här på altanen när solen steker och jag kan bli lite brunare. så här är lite bilder och beskrivningar, enjoy.
bild 1 - jag & madelene i konferansrum i infohuset . bild 2 - vi väntar på lunch . bild 3 - pepsi . bild 4 - systrarna bäver vid mmegastort träd . bild 5 - vi trodde det va en orm först :o . bild 6 , 8 , 15 , 18 - the family . bild 7 , 16 - vattenfall . bild 9 - madelejne & jag . bild 10 - martina . bild 11 - ska evanligtvis vara vatten här , så kanske ni förstår hur lite vatten det va . bild 12 - woodoodocka ? . bild 13 - martina & madelene . bild 14 - vi va höögt upp . bild 17 - vi klättrade .


8e januari - first day in school

så var det skola igen , för dom hemma. min dag ska spenderas på stranden. solen skiner och det är säkert 30 grader minst, jätteskönt. väntar på att mami och papi ska komma tillbaka från ett mäklarmöte så vi kan åka. martina har redan åkt till den stranden vi ska till som ligger en bit bort, skulle tyvär ta en evighet att gå dit annars skulle jag lätt göra det. och madelene sover fortfarande , så jag passar på att gå in på datan men dum som jag är så är klockan bara halv 5 i sverige så ett väldigt fåtal som är dumma nog att vara inne.
försöker lägga ut bilder fårn igår men det verkar inte gå min väg , tror att det är för många bilder menmen , ska göra ett nytt försök efter det här.
nu vet ni ungefär hur min dag ser ut , hoppas ni får en jättebra dag i skolan


7e januari - this is paradise

då ska vi se om det går att publicera den här gången. ska försöka skriva fort men svårt eftersom det är en del saker jag gjort idag så vet inte vart jag ska börja.
det hela börjar med att martina och jag gå till paao och hämtar två till moppar vi ska ha för dagen. när vi kommer till huset åker vi alla mot nationalparken som ligger vid bergen som gränsar till Burma. i den parken skulle det finnas 7 vattenfall men såg sen på kartan att det fanns 9. fast det va inte så mycket vatten eftersom det inte är sesong för det . man va tvungen att gå till fots och klättra lite här och där. men det va verkligen skitfins vägar man gick på. vi hittade till det 6e vattenfallet om jag inte minns fel sen tog det stopp, vi visste inte vart man skulle fortsätta så det bar neråt mot marken igen. 1a vattenfallet va längst ner och blev bara högre och högre upp i bergen , där vi slutade va en bit upp men gud vad fint det va. är verkligen ingen naturmänniska som vanligtvis gillar att gå i skog och så men det här slog allt vad jag sett innan, typ. känndes lite som att vara i ottsjö igen förutom värmen va några gånger varmare. har en del bilder eftersom idag fick vi ta med kameran, blev ungefär 300 bilder om inte mer än så , jag som älskar att ta kort va det här ett paradis. fanns något att ta kort på hela tiden.
innan vi åkte vidare åt vi lunch där , på vägen hem stannade vi i en affär på vägen . där va det en så sööt hundvalp , lägger in bild då förstår ni vad jag menar!
när vi ändå hade moppar så alla kunde åka samtidigt passade vi på att åka till en annan strand längre bort. va bara jag och martina som badade sen plockade jag snäckor. pappa åkte iväg för att leta efter andra stränder , madelene blev sur och gick hem strandvägen . så det va bara jag , martina och mamma kvar som väntade på pappa. när han väl kom  skjusade vi hem mamma till huset sen drog vi igen. pappa , martina och jag åkte runt lite överrallt vilket va kul. första stoppet va den finaste stranden hittils. inga människor just då , vattnet va klarare än våran strand och va värsta trollskogen bakom. självklart hoppade martina och jag i igen. i mitt nästa liv kommer jag nog bli ett vattendjur, älskar att bada. menmen , i bikini åker vi till piren och kollar lite, massor maneter både mini mini och mellan stora fanns, inget man vill bada i. tredje stoppet va lite längre bort , grannbyn. tog runt 20 min dit och där va stranden också jättefin. vi stannade vid en till affär på vägen och där märkte man att dom inte ser västerlänningar så ofta så ögonen spärrades upp och dom skrek "beautiful, beautiful " haha .
på vägen hem racade vi , eller iallafall jag vet inte om dom andra va med på noterna men jag vann iallafall.
senare åkte jag martina och madelene för att lämna mopparna. vi gick hem och flummade till max verkligen. ett citat : det kommer en moppe bakom , det är mörkt så den kanske inte ser oss så vi stannar vid vägkanten. madelene blir tydligen rädd och skriker "blunda". förstår om dte inte lät så värst roligt men som man brukar säga så är det inte roligt om man inte va med.
vet inte alls vad jag skrivit nu , bara rabblat upp massor om dagen . låter bilderna tala lite också. imorgon blir det en dag på den finaste stranden då ska jag ha med kameran .

som jag skrev här innan så är den en del problem med internetet. det verkar ha kommit igång nu ganska bra hoppas det funkar imorgon bättre. kanske blir så att det håller på att pajja eller nått då blir det inte lika regelbunden uppdatering , som om det är det nu? men har inte så stor lust att spendera min soltid framför en dator men gör så gott jag kan. vi hörs imorgon förhoppningsvis . ska lägga in bilderna från idag och igår sen sova . godnatt


krångel internet

nu är det så att internetet i området har funkat fram och tillbaka dom senaste dagarna. blir så att jag inte alltid kan publicera i tid men då kommer det så fort jag har tillfälle.

6e januari - äntligen kamera men inga bilder

dagen har varit väldigt lugn , har inte haft så mycket att göra riktigt eftersom vädret inte tillåtit så mycket solande. molnen härjade imorse men försvann sen eftermiddan så låg en stund vid poolen med en väldigt bra utsikt över poolen hahah (a). gick till stranden lite längre bort för att möta dom andra för lunch. sen åkte jag , pappa och madelene till huset och då hade molnen försvunnit till en viss del. datanörd som jag dock är satt jag vid datan en stund också då det inte fanns nån rolig person kvar i poolen man kunde leka med.
dagen har inte bjudit på så mycket mer , jo har varit och handlat vilket inte va så intressant precis. vi åt på en mer thailänsk resturang. tar tillbaka det där för alla resturanger här är ju såklart thailänsk men nästan inga turister på denhär och där va det betydligt billigare men lika mycket mat man fick. blev sodär mätt men ska ta något att äta snart. men kul hade vi. hem gick jag martina och madelene i förväg. martina gick och madelene skjusade mig på cykel. mycket roande med en storasyster som springer efter och skrämmer lillen så hon knappt kan köra normalt haha. en sak är säker , åker aldrig med henne igen när det är andra i närheten.
dagen till ära fick jag ta med kameran när vi va ute. brukar inte få för pappa då det kan komma sand , vatten och allt möjligt som jag får till svars. lite tråk men synd om kameran för 10 tusen skulle gå sönder kanske men skulle vilja ha mer bilder till bloggen. ska försöka få igång lilla kameran som fått för sig att inte funka helt plötsligt.
men såklart när jag väl har lite roliga bilder (brukar ha mest bilder på omgivningen och kort från huset) så försvinner kamerasladden. typiskt tycker jag eftersom det alltid är något som ska försvinna. 

imorgon kommer bli skojj om vädret tillåter det. ska hyra två till moppar så vi alla kan åka på utflykt till några vattenfall och vilda apor. kommer bli skojjsigt men ska upp vid 9 då vi ska vara kl 10 hos paao för mopparna. hör att dom spelar kort så ska nog joina och sen sova .  

uppdatering : inlägget skrevs igår men eftersom internet krånglade precis när jag skulle publicera så kunde jag inte göra det förrens nu , bilder kommer så fort som möjligt .


6e januari - äntligen kamera men inga bilder

dagen har varit väldigt lugn , har inte haft så mycket att göra riktigt eftersom vädret inte tillåtit så mycket solande. molnen härjade imorse men försvann sen eftermiddan så låg en stund vid poolen med en väldigt bra utsikt över poolen hahah (a). gick till stranden lite längre bort för att möta dom andra för lunch. sen åkte jag , pappa och madelene till huset och då hade molnen försvunnit till en viss del. datanörd som jag dock är satt jag vid datan en stund också då det inte fanns nån rolig person kvar i poolen man kunde leka med.
dagen har inte bjudit på så mycket mer , jo har varit och handlat vilket inte va så intressant precis. vi åt på en mer thailänsk resturang. tar tillbaka det där för alla resturanger här är ju såklart thailänsk men nästan inga turister på denhär och där va det betydligt billigare men lika mycket mat man fick. blev sodär mätt men ska ta något att äta snart. men kul hade vi. hem gick jag martina och madelene i förväg. martina gick och madelene skjusade mig på cykel. mycket roande med en storasyster som springer efter och skrämmer lillen så hon knappt kan köra normalt haha. en sak är säker , åker aldrig med henne igen när det är andra i närheten.
dagen till ära fick jag ta med kameran när vi va ute. brukar inte få för pappa då det kan komma sand , vatten och allt möjligt som jag får till svars. lite tråk men synd om kameran för 10 tusen skulle gå sönder kanske men skulle vilja ha mer bilder till bloggen. ska försöka få igång lilla kameran som fått för sig att inte funka helt plötsligt.
men såklart när jag väl har lite roliga bilder (brukar ha mest bilder på omgivningen och kort från huset) så försvinner kamerasladden. typiskt tycker jag eftersom det alltid är något som ska försvinna. 

imorgon kommer bli skojj om vädret tillåter det. ska hyra två till moppar så vi alla kan åka på utflykt till några vattenfall och vilda apor. kommer bli skojjsigt men ska upp vid 9 då vi ska vara kl 10 hos paao för mopparna. hör att dom spelar kort så ska nog joina och sen sova .  


5e januari - kvällen

image623 blev inget dopp för mig , körde istället runt. poolen har bara blivit kallare och kallare på senaste dagarna. när jag körde såg jag solen gå ner , helt orange-röd och stor. skulle bli en jättefin bild men tyvär hade ingen kamera och skulle inte hunnit till huset och tillbaka.
senare va vi alla trötta och kände inte för att gå ut riktigt så blev det ihoppkok av det vi hade i kylen, som typ är det mesta eftersom jag varit så flitig med att åka och handla minst en gång per dag. det blev något omelettaktigt som faktiskt va väldigt god.

mer vad vi ska göra ikväll ha jag ingen aning , blir olika varje kväll typ tror det blir kortspel eller liknande. känner för nattbad håller på att koka ihjäl här inne. tror min AC är sönderkörd eller nått , eller så äre jag som inte känner  att den är på ens. jag ären levande kokplatta, någon som vill steka ägg ?


5e januari - dom tre muskitörerna

så har dom tre M:en varit på äventyr i stan, prachuap khiri khan, som är provincens största stad eller nått med mest shopping. visst det finns mycket affärer men thaimodet är inte direkt vår smak till största delen. men hittar ju småsaker lite här och där. igår sa jag till mig själv att inte köpa nånting , kanske något men sparar hellre till bankok. men jag hittade en tjocktröjja , väska , flippflopp och en spegel.
på 4 och en halv timma hann vi mer idag än båda gångerna med mamma och pappa gånger 2. då kanske ni förstår varför vi inte hade med dom .
tågte va 20 minuter försenat , vilket är lite för att vara här. på tåget hem höll jag på att somna så trött va jag men vi skulle äta luch nere vid strandresturangen så va bara att pigga upp sig lite.
efter orkade jag inte göra nånting så satt bara nästan , somnar jag nu kan jag inte somna sen ikväll så nu ska jag ta ett dopp i poolen eller köra en sväng så jag piggnar till. skriver mer ikväll med bilder ,  ciaaao


4e januari - schekare schtekare

Verkar vara problem med internetet igen eller så är det anki som stängde av det trodde pappa. Samma sak hände igårnatt då internetet slutade funka på natten men funkade sen hela dagen. Håller tummarna att det är samma sak idag och ingen mask eller virus så vi måste installera om den igen som vi redan gjort en gång den här semsetern , fast det va pappa fel. För att komma till saken så skriver jag i word eftersom det inte tycks funka.


Anyway, en stor sol och blå himmel vaknade jag till imorse.  Det väder man antagligen förknippar med thailand  men jag tar inte för givet att det ska vara sol och blå himmel längre eftersom vi har haft lite otur med vädret i kanske tre dagar. Har legat och solat vid poolen hela dagen då jag inte kört runt med moppen. Idag körde jag för första gången coconut oil som inte bara luktar gott man kokar också. Man kan bokstavligen säga att jag näst intill kokade. dum som jag är tog jag lite i ansiktet också och trodde jag skulle dö när jag låg i solen, det kändes som det frät. Turen hade jag i alla fall med mig och brännde mig ingenting blev istället några snäpp brunare.

Som jag sa så va jag ute och snurrade lite med moppen, eller ja , hade ju madelene med mig såklart så blev inte så mycket moppekörande utan i hennes takt, utom när jag med flit körde stora vägen och hon genvägen. Vi va i affären säkert 4 gånger bara idag. Handlade både det ena och det andra. Det börjar bli så att man kommer på saker medvetet som ska köpas för att få åka iväg när man känner för en paus från solandet. Att bara åka runt utan något mål är inte så värst kul här, har sett det mesta och inte så roliga vägar som jag tycker det ska vara om man bara ska köra runt.

Istället för ungar som springer ut på vägen framför mig va det idag istället två kor som antagligen smitit. Och det är ju inte samma sak som små barn man i värsta fall kan putta bort. Kor är lite större och läskigare för min smak så körde snällt på gräset i vägkanten.

Martina , min stora syster som kom idag kom till huset typ två timmar innan beräknat. Paao som skulle hämtat skickade hennes man istället och han tog snabbbilen så han hade tydligen kört som alla andra idioter här. Hon kom precis när jag och madelene skulle till stranden för att träna så blev ingen träning idag. Efter några drinkar , fixande och mycket prat går vi mot närmaste resturang, som ligger precis utanför grinden till villagen. Där åt jag nån kycklinggrejj med massa grönsaker såklart och cashewnötter i,  bland det godaste jag ätit här faktiskt.

Efter maten skulle vi bada i poolen men madde, martina och mamma fegade ur. Fast martina kom så långt som duschen sen tyckte hon det va kallt. Här har vi en regel att man måste duscha innan man går i poolen , och dom duscharna är vanligtvis iskalla. Poolen va idag också ovanligt kall nästan så inte ens jag ville gå i fast aldrig att jag fegar ut på sånt. Vanligtvis är den hur varm och skön som helst, stora poolen lika varm som jacuzzin och lilla poolen. Pappa och jag är i ett tag sen går båda upp. Tänkt att vi ska somna rätt så tidigt ikväll , imorgon ska dom tre systrarna till stan och shoppa. Fast tror inte jag ska köpa så mycket imorgon just där , ett par nya flippflopp måste jag men kollade mina pengar idag och har bara 8-9000 kvar och då förståss 150 euro. Vet att jag kommer vilja shoppa mer i bankok när vi bor där i några dagar så måste tänka på vad jag köper. En del av sakerna jag köpt vet jag inte ens varför kommer inte använda det så det måste jag tänka på. Tåget ska gå vid 20 över 9 men håller aldrig tiderna. Kommer bli roligt att det bara är vi tre shoppinggalna personer som orkar gå runt i timmar. Tjolahopp säger jag men menar förståss godnatt


ett litet tips

nu måste jag skärpa mig , jag är på semester och borde även ta semester från datorn förutom bloggandet som jag måste. men jag sitter uppe halva nätterna och gör massa saker som jag kan göra när jag kommer hem.
hade skrivit ettt fint litet inlägg om mix men det raderades när jag skulle ladda upp de(!) och det är inte första gången det händer för mig och jag vet att dte inte är bara jag som har det så. men jag har faktiskt kommit på en grejj som inte alls är så tidskrävande när det istället kan gälla att man måste skriva om hela inlägget. när man skrivit klart inlägge och ska publicera kopierar man bara texten så om det raderas så kan man ju kopiera in allting igen. tror inte att jag är en första som kom på den iden men för er som har samma problem utan lösning är det ett tips :)
nu ska jag återgå till min sömn eller vad det kallas. kan inte somna även fast jag inte kan hålla ögonen öppna, solen gör en verkligen trött. ska lägga ifrån mig datan nu och försöka sova , går det inte ploppar det väl in ett nytt litet onödigt inlägg snart


3e janurari - fortsättning

så.. vart va jag ..  juste vi va ju på stranden. det kom en för sööt lite pyttevalp i boyform (min hund) fast 10gånger mindre. skitsöt va hon. aja , när det äntligen va min tur för massage va jag halvseg men blev snabbt pigg igen när hon börja klämma och känna på fötterna , jag som är grymt kittlig vaknar på mindre än en sekund. själva oil massage va hur skönt som helst om man då bortser från trycka och klämma på dom mest konstiga ställena, lite kinky eller hur laura ;)
efter en timmes himmelsk massage går mamma och jag tillbaka till huset och lägger oss vid poolen istället där det inte blåste. pappa och madelene åkte och hyrde en cykel till henne eftersom den lilla damen inte får köra moppe som oss andra.
när dom kom tillbaka åkte vi och handla , eller jag åkte och hon cyklade. hon är så söt när hon sitter på sin röda cykel och ler hela vägen till affären även fast jag retar henne.
vi handlar och åker hem i snigelfart , hon må vara snabb men att cykla går i typ 5 km/h .
när vi ska åka till affären igen för att vi glömde några saker tar vi genvägen . det springer ut en liten kille mitt i vägen så jag mpste ju liksom stanna då springer en annan liten kille och håller i där bak så när jag börjar köra springer eller snarare flyger han med mig. vad ska man göra då? dom kan ju antagligen inte engelska så jag försöker få bort hans händer men går inte så jag kör tills han släpper. asså ungar här är läskiga.

imorgon kommer min stora syster martina hit ,hennes plan lyfter om nån timme från sverige och hon kommer till hau yang vid 7 på kvällen thai tid. ska bli väldigt roligt men kanske ska plocka lite i rummet igen. har redan blivit stökigt sen städerskan plockade idag igen (a)
nu är det ungefär 2 och en halv vecka kvar tills jag kommer hem. för några dagar sen ville jag bara hem men nu känns det bättre. har redan bestämmt lite vad jag ska göra när jag kommer hem. självklart träffa alla i skolan dagen efter. måste träffa tvilling som jag inte gjort på år och dagar och sen ska jag också träffa oscar vilket jag ser fram emot :) så längtar lite hem till mina älsklingar. godnatt people


3e janurari - äntligen sol och massage

äntligen sol ! ja faktiskt , idag när jag vaknade eller snarare blev väckt först av pappa så va det sol ute och inte ett moln på himelen ! jag går upp tar en macka sen åker mami och papi så jag tycker inte det är någon ide att vara uppe om vi ändå inte skulle åka än så går och lägger mig igen. blir väckt andra gången av en hemsk väckarklocka pappa köpte, den va inte rolig. då hade jag sovit i typ två timmar då klockan va halv 12. jag fixar mig och pappa och jag åker till stranden lite längre bort eftersom massagen på våran strand är dryga.
vi skulle få vänta en halvtimma då det va en annan som va före så vi passade på att sola. efter ett tag kom mamma och madelene också.
skriver vidare senare , ska borsta tänder och fixa lite innan jag blir för seg.


nattbad kanske ?

shit nu går blogg.se segt , datan går segt och jag ännu segare. men jag kom på två saker till om trafiken där idag när jag va ute och körde på stora vägen. 1, dom har inga övergångsställen . sen va det något mer som jag kommer ihåg att jag tänkte när jag va ute men kommer inte på det just nu typiskt menmen.
imorgon ska jag upp relativt tidigt kan jag tro , ska åka en bit till en annan strand och spendera dagen där. för att få lite extrafärg ska vi få oil massage , den oljan blir man pepparkaka av.
men jag kan faktiskt inte sova just nu , det är inte tidsskillnaden längre har vant mig nu . kan vara grannanrna som kom idag och är lite dragna låter det som. kul att någon har kul vid den här tiden för dte har inte jag iallafall . men nu ska jag snartlägga datan åt sidan och försöka och  hoppas det går att somna. ska bara kolla klart på
mix bilddagbok från thailand .


jag kan inte mer än försöka

Jag saknar det. Jag saknar det så det gör ont. Det gör ont hela tiden. Fast jag inte tänker på det.
Få förstår hur det känns. Allra minst du förstår, allra minst du.



på senaste tiden har jag fått kommentarer på ett jättegammalt , kanske ett halvår gammalt inlägg. det handlar om mitt ex att jag saknar honom , och den anonyma personen kommenterar att dte är äckligt. jag tycker såhär , att visst alla får ha åsikter men så får man stå för dom. ska man skriva något negativt och vara anonym är det bara fegt och då står man inte för vad man säger, väldigt fegt och omoget enligt mig.


2a januari - i'm so happy

idag va vädret lite bättre , men fortfarande lite moln. när vi kom ner till stranden blåste det typ storm och det va skithöga vågor. men jag ville verkligen bada så tvingade i pappa också. jag flög nästan iväg i blåsten , vågorna och undervattenströmmarna , pappa kunde stå men knappt så han fick hålla i mig när vi gick in mot stranden igen , haha. men jag va fortfarande badsugen så poolen fick duga.
varje onsdag är det stormarknad så vi åkte dit allihoppa. där finns det typ allting från mat till kläder och smycken , smink osv . jag köpte en stor bayern münchenv tröjja som är jätteskön att gå runt med. en stor plånbok som jag verkligen behövde , det skriker fejjk om den men är man i stort behov av en plånbok så är man. en till lång tröjja med tryck. en rosa mobilstrumpa, lyckas repa varenda mobil jag har så lär behövas. ett par shorts som va för stora så kommer inte använda. köpte även lite småsaker , olika läppglans och sånt.
jag har märkt en sak , jag blir gladare när jag är ute bland thailändare , dom är alltid så glada och det smittar verkligen av sig på mig. haha I <3 thiländare
när vi kom hem och jag visade vad jag köpt ville pappa också ha tröjjor från hans favoritlag ,bayern münchen så han skickade mig för att köpa. då skulle jag också köpa en plånbok åt mamma och småsaker åt madelene. känner mig som en betjänt men klagar inte kul att åka moppe här även fast det är farligt ^ jag hann åka utanför grindarna när jag ser att det bensinmätaren va helt nere så åkte tillbaka för att säga det. pappa sa att det skulle räcka fram och tillbaka till marknaden men jag va tveksam så skulle få 1000 spänn om det inte gjorde det. men dom fick jag för de räckte precis typ men glad är jag för det , skulle inte orka gå med den hem om den hade stannat.
ikväll åt vi middag hemma , pappa och mamma gjorde nån thailänsk wook med krabba och massa grönsaker.  gott om man tog bort krabban.
ikväll ska jag plocka lite i rummet så städerskan inte ska behöva göra det varje gång tycker synd om henne faktiskt när hon plockar så ska göra det sen också kolla film as usuall.


1a janurari - tråkig molndag

rubriken säger egentligen allting. igår var det molnigt , blåsigt och vi hade tråkigt. eller iallafall jag och madelene.. vi satt inne hela dan och gjorde mest ingenting , mamma och pappa va ute och snurrade med moppen och hade ett möte med en mäklare för Wapanahi eller något likanande.
på kvällen åt vi på Kob sea food , där står menyn på svenska och dom kan också en del svenska. dom lärde oss också lite thai men det har jag glömt bort nu. gjorde inte så mycket mer igår på kvällen heller .


10 anledningar varför

det är farligt att köra moppe här;
-
det finns inga trafikregler eller skyltar
- alla kör som idioter
- alla tycks vilja tävla med mig , om det är för att jag kör så jevla bra eller om det är så att det står svagis i pannann på mig vet jag inte (chansar på svag)
- ingen här använder blinkers
- det är vänstertrafik , så jag kan vara en av farorna här (a)
- alla kör på båda sidorna
- småbarn , från typ 6år (säkert mindre) sitter på en moppe och kör i typ 100
- lös sand på vägarna är som is
- nästan ingen använder hjälm
- dom små vägarna är inte breda nog för både en bil och en moppe , på sidorna av vägarna är det ofta djupa dik , åkrar eller murar . vart ska man ta vägen när det kommer en bil?
image609image610

haha ,som ni säkert redan har uppmärksammat så har jag en grymt het hjälm på mig , är tvungen att ha den oftast när jag är ute och kör.


massa böögbilder från nyår

image594



några dagar senare laddar hon in korten på datan. ja , men har inte haft så mycket tid åt en data när jag försöker få bort dom hemska molnen som har legat över oss i några dagar nu. börjar bli ritktigt trött på det. på nästan alla bilder har jag tagit bort ansiktet på mig själv eftersom jag alltid lyckas se ut som jag vet inte vad , fuckface va ordet jag sökte.
uppdatering om gårdagen kommer senare idag , förhoppningsvis om denna dag också. ska till stranden nu ciao


nyårsafton

så va ´7an utbytt mot en 8a. det är ju egentligen det ända som händer , plus en massa nyårslöften som man sen oftast inte håller. nytt för iår kanske är att jag måste hålla en del saker. som att komma in på det gymnasiet jag vill och att träna. ett nytt år med nya förhoppningar är vad som ligger framför oss .

igår var det ganska kul, först en drink i huset , va typ champange och nått rött. sen gick vi strandvägen till jacks beach resort och fick jättegulliga sånna blomkransar runt halsen vid ingången. hela placet va upplyst med minilampor och söta lyktor vilket va skitmysigt. maten va stora buffébord men inte så mycket som föll mig i smaken , kan också vara så att jag va inte på mathumör heller. något jag inte är ofta nu för tiden, äter inte alls mycket. menmen kanske är värmen.
sen var det dans på dansgolvet ,  dock ingen dans något i våran ålder va upp och dansa dårå , mest 35plusare typ. mina föräldrar va uppe kors i taket , pappa som inte brukar tycka om att dansa , äre nyår så äre. jag och madelene sprang fram och tillbaka till spelarna på toan , baren och på stranden. vi tänkte bada men fick inte förrens vi kom tillbaka till huset.
en sak som är värd att berätta ,eller det va typ bara pinsamt. när vi speglar oss kommer det några dansare fram till mig med mobiler och tar kort på mig. sen när vi ska tillbaka till bordet kommer en fram och frågar om jag är kändis. haha tar det som en komplimang men snälla , jag är inte ens lik någon som är kände XD
när det va sekunder kvar räknade alla ner och på tolvslaget va det massa raketer. sen små lyktor med ljus i som man tände på stranden som flög upp mot himmelen , tycker sånna är skitfina.
vet inte exakt vilken tid vi kom hem men inte allt för sent tror jag , kanske vid 1 halv 2 nångång. vi gick strandvägen hem igen och på grusvägen upp till husen kom fru grisöra , en hund som har grisöron så madde döpte henne, och följde oss till grinden där Bio väntade då ingen hund vågar gå innanför villagen.
det första vi gjorde på vårt nya år va att ta ett dopp i poolen fast de va vi inte ensamma om , va faktiskt en del som hoppade i efter oss. haha dte va mitt nyår , hoppas alla har haft ett lika bra eller tillochmed bättre .