19e januari - händelserik dag

dagen var planerad; vi skulle först till helgsmarknaden, ett tempel och sen MBK igen.
när vi är påväg till skytrain för att komma iväg händer det något. det händer mamma något som jag inte går in på. hon och pappa åker till sjukhuset och pappa säger att vi ska fortsätta det vi skulle göra idag. så det gjorde vi faktiskt. det fanns bara två linjer så det va lätt att hitta rätt. att åka från zon 1 till 4 kostade 30 bath, alltså 6 kr. när vi nästan va framme såg man hela marknaden eftersom vi va högt upp. det skulle vara 15 000 marknadsstånd om jag inte minns fel, då kan ni kanske få en bild av hur stort det va. där gick vi runt i någon timma tills vi hittade tillbaka till skytrain stationen igen ,vilket inte var det lättaste. vi var på den första stationen och skulle nu till sista och däremellan ett byte av linje. det kostade 35 bath , det är ju sjukt billigt. vi hade ingen lust med att bli lurade till en till affär om vi tog en taxi eller tuktuk , så vi tänkte att det kunde inte vara så långt. vi hade en karta men visste inte vilken väg det var så vi frågade en kille. han sa att det va 11 kvarter ifrån , vet inte hur långt det är (?) men martina som bott i usa visste tydligen , då tog vi en tuktuk . det var inte första gången vi trodde vi skule dö. första gången vi åkte det var det jag och martina i en. vi satt och typ skrev för oss själva hahaha.
i templet vi var på väg till finns världens största buddah i äkta guld. i templet framför "altaret" eller vad man ska säga , satt det en munk och man kunde gå fram och bli välsignad. om jag ska vara ärlig trodde jag att den skulle vara större men det var coolt iallafall att se.
tillbaka till hotellet ville vi bara komma iväg för det stog en kille och tog kort på oss. vi tar första bästa taxi, inte en tuktuk! självklart är han sponsrad men han va så gullig så vi åkte till hans sponsor, kollade på tantkläderna och sen åkte till hotellet. han var väldigt pratglad och frågade massor, bland annat vart vi kom ifrån. vi säger sverige och han säger genast "zlatan ! henrik ljungberg! " haha. sen visade han kort på hans två söner som tydligen skulle bli nästa zlatan och ljungberg, nästa gång vi kommer till thailand sa han också att då jobbar han inte längre som taxichaffis utan då är hans barn superstjärnor. men dte var den roligaste taxituren ever.
anyway , på vägen till hotellet ser vi en stoor sko och väskaffär och ber han släppa oss där istället. där köper jag ett par skor. sen akutspringning till hotellet som itne alls var långt borta, alla tre va pissnödiga.
på hotellet möter vi mamma som har kompresser över hela ansiktet och har sytt på två ställen , stackars mami.
mycket mer än så hände inte , somnade ganska tidigt efter dagens händelser .


gästboksinlägg
Postat av: Therese

Tävla om ett NITARMBAND från cocoo.se på min blogg. Titta in och tävla du också :D

Kram
/Therese


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback